Při vybavování domácnosti nábytkem se často potýkáme s otázkou vkusu, kvality, nebo také ceny. Díky velkému množství obchodních řetězců nabízejících nábytek za skvělé ceny, se nám mnohdy podaří ukořistit krásné kousky, které ovšem dlouho nevydrží. Přitom i dobový nábytek může mít šmrnc, působit v bytě stylově, a navíc při správně zvoleném výrobci i dlouho vydrží. Jaké kousky opravdu stojí za to?

dřevěná jídelna

Barokní komoda

Barokní komoda je, co se nábytku týče, skvělý designový kousek, který má však i svoji funkci, a hodí se do mnoha místností. Například masivní komoda z ořechu, vybavená mramorovou deskou, a s kováním z pozlaceného bronzu, se skvěle hodí do obývacího pokoje. Na komodu můžete vystavit oblíbené fotografie, vázu s květinami, nebo sošky z dovolené. Do zásuvek pak lze schovat veškeré potřebné dokumenty, oblíbená dvd, nebo například rodinná alba.

Barové židle

Většina moderních kuchyní má barový pult, nebo ostrůvek, ke kterému jdou přidat barové židle, na které se může člověk posadit, a najíst se i v klidu v kuchyni. Ačkoliv se zde mluví o moderních, čím dál oblíbenější jsou barové židle ve středomořském stylu. Obvykle se vyrábějí z masivního dřeva, například smrkového, bývají upraveny speciálním povrchovým lakem, a prodávají se již smontované, což je dalším skvělým benefitem. Působí klasicky, ale skvěle se hodí do moderního interiéru, jehož styl jen doladí, podtrhnou, a dodají domovu tu správnou atmosféru.

barové židle

Lavice s truhlou

Rovněž jsou čím dál populárnější tradiční lavice s truhlou, které mnozí pamatujeme ještě z dob dětství, kdy jsme trávili prázdniny u babiček. Tyto lavice se obvykle používají jako sedátko v chodbě, kde se člověk pohodlně usadí, a přezuje si boty. Truhla pod sedátkem se poté využívá na uskladnění sezónních doplňků, jako jsou rukavice, čepice, šály, pro léto zase kšiltovky, nebo klobouky.

Sháníte-li tradiční nábytek ověřené kvality, zkuste navštívit e-shop Svět pokladů, kde najdete stylový dobový nábytek té nejlepší kvality, vyráběný v české dílně, a s možností dodání certifikátu originality.